King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender – 11 December

Publicerad 2011-12-11 09:32:54 i

 

Charles  George – Arsenal FC och Derby County och en binge andra klubbar

Det är väl framför allt två ögonblick som man minns Charlie George för. Det första från FA Cupfinalen 1971. Ställningen mellan Liverpool och Arsenal är 1-1 och det är nio minuter kvar av förlängningen då den blott 21 årige Charlie George klipper till från 20 meter och överlistar Ray Clemence i Liverpoolmålet. På den tiden så brukade man vanligtvis sträcka upp en näve i luften när man gjorde en kasse men den synnerligen coole ynglingen la sig istället ner på marken med armarna sträckta i luften. Detta ansågs som ascoolt i början av 70-talet. Han brukade även göra en annan segergest, det omvända V-tecknet som ungefär betyder dra åt helvete, och som man numera får en massa böter för, men det här var ju i nådens år 1975 så då jublade man istället.

Europacupen 1975 mötte Derby County Real Madrid och Champagne Charlie gjorde hattrick och ledde Derby till seger med 4-1 på Baseball Ground. Ett resultat som idag känns rätt overkligt, och var kanske Georges bästa match i karriären.

 

Utöver att vara en makalös dribbler och kanske en av den tidens mest underhållande spelare så var han även ägare av en mycket snygg scarf som han bar när han skulle gå bort på middag. Det kopplat till hans fantastiska permanent, som han la sig till med någon gång runt 74 gjorde honom oerhört populär bland de galanta damerna, som Loffe Carlsson skulle ha uttryckt det.

Lustigt nog så vann han sina enda tre pokaler 1970-71 då Arsenal vann dubbeln och även Fairs Cup. Han gjorde 31 mål på 131 matcher för Arsenal, men hans storhetstid var väl ändå i Derby där han skårade 34 gånger på drygt hundra matcher.

 

1978 flyttade han till USA, vilket var poppis om man ville lira lite boll och leva det ljuva livet, men han flyttade snart hem igen och denna gång till Southampton där han spelade tre säsonger. Som lustig kuriosa så lånades han av någon anledning ut till Nottingham Forest och spelade båda matcherna och avgjorde en av dessa, då Forest spöade upp Barcelona i Supercupen. Även det ett hyfsat overkligt resultat idag. Han spelade endast fyra matcher för Forest innan han var tillbaka the Dell. Därefter följde några gig i Hong Kong och Skottland innan han drog sig tillbaka 1983.

Som brukligt var på den tiden så köpte han en pub, så han kunde slicka i sig en bajer när han var sugen, men det funkade visst inte så jättebra och numera så jobbar han som guide hos Arsenal

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela