King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Cobrans JulCalender - 10 December

Publicerad 2011-12-10 12:15:04 i

Cobrans JulCalender – 10 December

Malcolm McDonald föddes I Fulham, London 1950 och började sin bana som vänsterback för Tonbridge Angels innan han vid 18 årsålder skrev på för Fulham och skolades om till centerforward. £1000 var övergångssumman, men den unge McDonald spelade bara 13 matcher (5 mål) innan han året efter skrev på för Luton Town där det så att säga ”lossnade i grenen på faster”. 88 matcher och 49 mål senare så flyttade han norröver till Newcastle United för £180 000. En stor summa på den tiden, men den betalade sig direkt, då han gjorde hattrick i sin debut mot Liverpool. Fem säsonger på raken var han Magpies bäste målskytt och det var under den här tiden som han debuterade för landslaget. 1975 var året då han belades med namnet SupeMac, då han vid en landskamp mot Cypern gjorde Englands samtliga fem mål. Det kanske ska tilläggas att McDonald endast gjorde sex mål på sina 14 landskamper.

Hans fantastiska polisonger dök frekvent upp i TV rutan i mitten på 70-talet och det råder väl inget tvivel över att han stod modell för Fred Baker och Julio Schaffinos serie Super Mac, Hot Shot Hamish på engelska,  trots att seriens Hamish Balfour kom från yttre Hebriderna.

1976 flyttade han tillbaka till London och skrev på för Arsenal för den lite udda summan £333 333 och 33 pence,  och spelade två säsonger för the Gunners, båda säsongerna som lagets bäste målskytt. En Knäskada som han ådrog sig emot Rotherham United tog han det drastiska beslutet att skriva på för Djurgårdens IF. Jag minns fortfarande hans debut, där det enda han åstadkom var att missa en volley. Kort därefter så la han skorna på hyllan, och vem skulle inte ha gjort det? Han deltog även i TV programmet Superstars och om jag inte minns helt fel så vann han 100 meter på en tid runt 10,5.

McDonald tog 1980 över som manager i Fulham och var hyggligt framgångsrik. Han tog laget till näst högsta serien 1982 men fick kicken två år senare. Tre år senare så tog han över Huddersfield Town men det var en katastrofal tid som bland annat inkluderade en 10-1 förlust mot Manchester City. Hans andra affärsverksamheter funkade inte heller något vidare och han försattes i personlig konkurs och satsade på spriten på heltid. Han slutade läska sig 1997 och leder nu en pratshow på radion som heter Chat With 3 Legends.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela