King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Ännu en omröstning

Publicerad 2010-09-10 00:41:45 i Fotboll,

Aftonbladet har gjort en omröstning och kommit fram till en svenskuppställning för Premier League.

 

Elvan ser ut som följer: Magnus Hedman – Roland Nilsson, Patrik Andersson, Joachim Björklund, Olof Mellberg – Jesper Blomqvust, Anders Limpar, Stefan Schwarz, Fredrik Ljungberg – Henrik Larsson, Tomas Brolin.

 

Alltså vem tog ut Hedman? Är det bara AIK:are som läser den blaskan? Okej han stod ju några matcher i Coventry City och Rami Shaban stod ju inte så många matcher men de han stod i var ju bättre kvalitativt. Isaksson var ju andremålvakt i Man City eftersom han snabbt petades. Har vi inga andra?

 

Okej målvaktsfrågan är en parentes men det finns andra intressanta val i denna superelva. Henke och Brolin på topp, jamen varför??? Henke gjorde mig veterligt ingen match från start och spelade under 15 matcher, finns det ingen annan? Dahlin var ju inget vidare i Blackburn så det kanske är bristen på alternativ. Att välja Brolin är ju nästan sinnessvagt. Kommer ingen ihåg när han sprang omkring med turban på skallen i Crystal Palace, när de slog en frispark i häcken på honom när han stod på alla fyra stängde jag av tv-apparaten. Det kanske var en korrekt omröstning trots allt? Är det så att endast tre svenska forwards spelat i Premier League? Rade Prica gjorde förstås några matcher i Sunderland, men kan knappast utmana.

 

Intressant att se backlinjen dock och nu har jag faktiskt ett alternativ Mikael Svensson klassar både Björklund och Bjärred Andersson som mittback. De två gjorde inget större avtryck men det gjorde ju trots allt Svensson. Dessutom så har man utelämnat Sebastian Larsson som redan nu uträttat mer än vad Svarre gjorde i England, även om jag verkligen gillar Schwarz så var det ju inte i England han hade sina bästa år.

 

 

 

Det är lite förbryllande att se att så få svenska forwards klarat av att spela i Englands högsta liga. Än mer förbryllande är varför man har en sån omröstning egentligen, och det i en av Sveriges mest kända tidningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela