King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Winnebagoman & Leif GW Persson

Publicerad 2010-10-26 23:59:13 i Media,

Fastnade vid TV´n och såg på den argsinte mannen som sålde husbilar. Sonen såg givetvis direkt att ”det där är Winnebagoman, han finns på YouTube.” Vi blev sittande i en och en halv timme för det var en grymt bra dokumentär.

Lite kort bakgrundsinfo om Winnebagoman först. Han är alltså en man som ska göra en försäljningsvideo för husbilar. Detta spelas in i 40 gradig värme, det är fullt av flugor, och det är mycket fuktigt i luften. Jack Rebney som han heter har dessutom ett hyggligt hetsigt temperament. Det är alltså inspelat någon gång på 80-talet och filmteamet tycker snart att det är rätt kul att filma honom mellan tagningarna också. Jack svär som en rejäl Göteborgsk sjöman och slutligen så görs, utan hans vetskap, en samlingsvideo till hela filmteamet. Denna börjar sedan skickas runt i alla möjliga sammanhang och han blir en liten celebritet, något han inte har en aning om förrän han finner sig själv på YouTube.

 

 

 

Filmaren Ben Steinbauer spenderade lång tid på att leta reda på honom och finner honom i ödemarken i Kalifornien. Han är visar det sig en snäll gammal gubbe numera eller…

 

 

 

Jag ska inte förstöra handlingen för de som ska se reprisen (den går för övrigt 31/10 på TV1) det är en ohyggligt fängslande dokumentär. Man blir bara så jävla häpen. Sjukt bra faktiskt. Missa den inte.

Innan detta så såg jag på den grymt dryge GW Persson i Veckans Brott. Har aldrig varit så intresserad av såna program, men med Leffe så blir allt intressant och kul, dessutom så avslutades det hela med en nattvakt med skepparkrans, som vaktade Bollmora Centrum i slutet på 60-talet. Kultigt värre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela