King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

PM 2

Publicerad 2010-10-20 01:04:59 i Fotboll,

Nej det är inte ytterligare ett PM, det var namnet på ett spel. Det stod för Premiership Manager och kom i mitten på 90 talet. Det var ett strategispel där man skötte en fotbollsklubb. Femton år senare heter spelet Football Manager och är världens ledande och mest avancerade strategispel i fotbollsgenren. På den tiden så var man tvungen att starta sin manager karriär i Conference League, dvs divison fem och man lärde sig snart lagen. Jag var ofta Kidderminster Harriers eftersom det låter så grymt tufft.

Nu sitter jag här och tittar på vilka lag som spelar i Conference League och visst Kidderminster är där, men de har spelat i ligan under många år men är nu tillbaka där de en gång var. På PM2 tiden så spelade lag som Mansfield Town, Cambridge United, Oxford United, Luton Town, Grimsby Town, Wrexham, York City och Darlington i ligan, men det har dykt upp väldigt många nya klubbar som man inte hade en aning om.

 

 

 

Gateshead är en av dessa. Det enda jag egentligen visste om den klubben var att de avlat en av världens största fotbollspelare, Paul Gascoine, han har dock aldrig spelat för klubben.

 

Gateshead AFC bildades så sent som 1930 och spelade professionell fotboll i norra tredje divisionen fram till kriget. 1960 kom de trea från slutet i division fyra och klarade inte av att få återinträde då det mer geografiskt lättillgängliga Peterborough United istället valdes in. Fram till 1973 spelade man sedan i olika serier i norra England innan klubben upphörde.

 

 

 

Nya varianter på klubbar såsom Gateshead United och Gateshead Town dök upp men de blev kortlivade och gick i konkurs redan i slutet på 70-talet. Man försökte även sig på att gå med i den Skottska ligan

 

 

Hursomhelst så, ur askan reste sig Gateshead FC som spelat i The Conference till och från under 80-talet. Detta var en tid då amatörfotbollen i norra England var som starkast och det var ofta lagen från norr som gjorde upp om FA-Cupen för amatörer.

 

 

 

 

2005 så kom den ambitiöse och rike Graham Wood, som tidigare suttit i Sunderlands styrelse, till klubben med målsättningen att ta tillbaka klubben till den plats de fått lämna 1960. Efter fyra år så är drömmen på väg att bli sann.

 

 

 

2007/08 så kom man trea i Unibond League Premier, trots att man gjorde 93 mål, men gick upp via en kvalseger mot Buxton. Året därpå kom laget tvåa i Conference North och tog steget upp då man i kvalet, besegrade AFC Telford med 2-0 inför 4000 rätt så glada fans.

 

 

Första säsongen i The Conference klarade man med en hårsmån men ligger nu på en elfte plats i ligan och tar man steget upp i år så gör man det exakt 50 år efter att man åkte ur.

Den något trista arenan med löparbanor och annat skit kommer man att lämna om två säsonger då man planerar att bygga en ny arena för 8000 galna nordsaxare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela