King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Underbara Viasat

Publicerad 2010-11-19 00:06:26 i Fotboll,

Vill man se riktig fotboll så som den var på den gamla goda tiden så ska man passa på att kolla av de tidiga omgångarna på FA-Cupen. Viasat visar inte bara Premier League lag när det är cupomgång, man visar de intressanta matcherna. Matcherna som har lite sköna historier runt omkring.

 

Kvällens match var omspelet i första omgången mellan Ebbsfleet United och AFC Wimbledon på Stonebridge Road. Så vad är storyn då? Ebbsfleet är laget som vem som helst kan köpa in sig i och vara med och ta beslut via Internet. En spännande idé men det måste vara ganska jobbigt att ta ut laget om man ska följa omröstningen på nätet. AFC Wimbledon är det lag som fansen startade när de tjyvaktiga ägarna flyttade det ursprungliga Wimbledon till Milton Keynes. Ett lag som har gått från Combined Counties League till Conference League på sju år och nu leder den. Vinnaren av den här matchen skulle få möta vinnaren Milton Keynes – Stevenage Borough. Det var ganska upplagt för ett riktigt hatmöte med andra ord. Dessvärre så torskade MK på straffar så den nerven var borta men vilken match man fick se.

 

 

 

Det var 120 knyck från början till slut. Visst saknades en del finess, en del taktik och en del teknik. Satsningarna var ibland sanslösa, men det var ytterst sällan någon låg kvar i såna där smärtor som bara en spelare i Arsenal kan ha när han fått en tackling. Förstår ni läget? Ingen rullade fem varv och höll sig för benet. Som Blackman i Wimbledon, som för övrigt var en svart man, han hade sådana smärtor att dom fick leda honom av planen men han fortsatte ändå att spela tills avbytaren var redo. Stora härliga hjärtan. En del klagar på när fotbollen är så här. Det är för dåligt och planen är inte som en golfgreen, de personerna gillar inte fotboll de gillar att se kändisar på läktaren och kolla på repriser på storbilds tv. Helst ska man få sig ett glas Chardonnay till. Som det står på mitt matchprogram från Brentfordmatchen ”real football for real fans”. Det ju så det är. Nedan så ser ni en bild av två personer från Brentfords firma.

.

Dramaturgiskt så var det bättre än vilken Bergmanpjäs som helst. AFC låg under med 2-1 och pressade på men det ville sig inte. I 94:e matchminuten så skickar man in ett inlägg som styrs in av Sammy Moore och tar laget in i förlängning. En förlängning som AFC dominerar stort men det vill sig inte riktigt igen. När klockan står på 120 minuter och 30 sekunder så gör man om bravaden. Inlägg. Sammy Moore och det står helt plötsligt 3-2.  2306 åskådare och jag bevittnade detta, och jag misstänker att Jim Larsson satt någonstans vid en TV och kollade. En makalös match. Ett stort plus till kommentatorn som var så där underbart entusiastisk och samtidigt jävligt informativ.

Sammy Moore -glad matchvinnare och nu även i cobrans blogg. Det hade han nog inte räknat med.

 

 

Kommentarer

Postat av: Ross

Publicerad 2010-11-19 18:57:57

Brentfords firma, hmm, två riktigt farliga grabbar vad det verkar, tycker mig även kunna skönja en viss tendens till törst i de av hat förvridna jacken...fotografen måste vara Reuters egen Bear Grylls, mycket vågat att sticka fram kameran framför dessa monstrum.

Postat av: Cobran

Publicerad 2010-11-19 19:51:55

Ett mycket fint foto Ross. Modigt också. speciellt med den där fula mössan du trädde på dig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela