King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Jordens Hyckleri

Publicerad 2010-11-29 08:05:38 i Fotboll,

Läser i vår lokala nyhetspublikation, Mitt I, en publikation som blivit rät trist, dock kan man ibland hitta guldkorn på insändarsidorna.

 

 

 

En pågående debatt om onyktra damlagssupportrar är definitivt hetast just nu. En mamma har uttryckt sin olust över att de Tyresl FF supportrar som går under namnet Familjen syns på olika pubar i centrum och där dricker de öl. Jag måste nog påstå att det är ett rätt olustigt hyckleri. Som en representant för ”klacken” så nyktert uttryckte det. ” …vi kanske syns på olika pubar runt om innan matcherna, men ska vi klaga på dig när du är i centrum och dricker ett glas till maten på någon restaurang?”

Jag håller fullkomligt med om att man inte ska dricka medhavd öl på läktaren, det är därför man borde ha en pub i cafeterian så att man slipper sådant.

Nu har även TFF´s styrelseordförande tagit till orda och i sin insändare kräver han att supportrarna ska vara nyktra. Vad är det för trams? Var och en bestämmer väl om han vill ta ett par pilsner innan han går på match. Har varit på fotboll i många länder och har aldrig upplevt några problem på de arenor där man serverar öl. Att påstå att det är en osund miljö för barn är ju som att påstå att hemmet är en osund miljö, för det dricks en och annan öl där också.

 

 

 

Är Råsunda, Söderstadion och Ullevi också osunda ställen att besöka? Knappast för det är betydligt fler barn på de matcherna när det är fotboll och där serveras det också öl. Sån här frikyrklig inställning till en god brygd som tillverkats i årtusenden är bara fjantigt. Självklart ska ingen uppträda berusat eller liknande, det kan ju finnas några som klipper en drake innan matchen också, men är det inte vuxna människor vi pratar om?

 

Jag satt en tid i Tyresö FF´s styrelse och föreslog då att vi skulle servera öl på matcherna, ett förslag som givetvis röstades ned på grund av att det är osunt med alkohol och att det inte gick hand i hand med verksamheten. Jag föreslog då att vi borde tacka nej till de sponsorpengar som klubben fick från McDonalds, som serverar mat som orsakar fetma, och är osund för barn som bedriver träning och behöver bra kost. Underligt nog röstades även detta förslag ned.

Låt de personer som vill ta ett par öl till matchen göra detta och sluta hyckla om att öl och idrott inte hör ihop. Åbro är en av AIK´s största sponsorer och Liverpool och Tottenham har haft bryggerireklam på sina tröjor under många år. Är det något som helt gått förbi styrelsen i Tyresö FF?

I en bra klubb så är det fest då det är match och när det är fest så brukar man ju faktiskt få ta en öl eller ett glas vin. Ifall någon missköter sig så gör man väl som sig bör och kastar ut vederbörande?

 

Hur har man tänkt sig att genomföra kravet på absolut nykterhet? Kommer Ulf Ekman stå i vändkorset med en alkomätare?  Frågorna är många och förbryllande men är det verkligen något att egentligen röra upp en storm över? Hoppas att Wikileaks släpper några hemliga e-mail i frågan innan säsongen börjar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela