King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

FA Cupen

Publicerad 2010-11-08 18:52:50 i Fotboll,

Crewe Alexandra åkte ur FA cupen mot Tamworth Town på the Lamb och det summerar ju en trist vecka med tre raka förluster. Crewe har aldrig varit ett bra cuplag men nog borde man spöat Tamworth.

 

 

 

 

Fast jag älskar denna helg varje år, som julafton. Det är då lagen från trean och fyran går in i FA Cupen och det är då stordåd sker. First round proper som det så fint heter. Det man kanske inte vet är att FA cupen redan pågått sedan i mitten på augusti då ungefär 400 lag går in i turneringen i vad man kallar en extra preliminär omgång. Amatörlagen slår ut proffsen ibland och det är alltid lika kul att följa. Så hände det några ytterligare skrällar? Jo absolut, redan på fredagen så hade FC United of Manchester, som spelar fyra divisioner under Rochdale slagit ut sina grannar i en på tv direktsänd match med 3-2 inför 7500 åskådare.

 

 

 

Accrington Stanley slog helt oväntat ut Oldham Athletic med 3-2 och då ska man veta att Stanley ledde med 3-0 tills det var 20 minuter kvar.

 

 

 

Dover Athletics chockade Gillingham genom att spöa skiten ur dom med 2-0 och det på bortaplan! Vi trodde ju att Gills var ett bra hemmalag, eller hur?

 

 

Dartford ledde länge mot Burslem packet Port Vale men the Valiants lyckades pressa in ett mål i slutinuterna och fick på så vis ett omspel inför 3700 åskådare.

 

 

Swindon Supermarine ett lite mindre berömt lag än Swindon Town som inte är så jävla berömda dom heller, tog sig vidare genom att slå Eastwood Town med 2-1 inför 1159 åskådare.

 

Hythe Town som gick in i turneringen i den absolut första omgången fick se sig besegrade av Hereford Town med 5-1, det var Hythes sjunde FA-cupmatch. Om man betänker att segerpremien för ett lag i den här omgången var 18 000 pund så kan man nog vara säker på att de glada amatörerna tjänat en hacka på vägen.

 

 

Omgångens svängigaste match var onekligen AFC Bournemouth – Tranmere Rovers, där  Cherries ledde med 3-0 efter sju minuter men Rovers kom tillbaka och kvitterade för att sedan se sig slagna med 5-3.

 

I nästa omgång får FC United ta sig an antingen Brighton & Hove Albion eller Woking vilket ju inte låter som en helt omöjlig uppgift trots bortaplan. Tyvärr blev det inget derby mellan Swindon Town och Supermarine men det kanske det blir i nästa omgång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela