King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Weiron är tillbaka

Publicerad 2010-03-12 09:02:37 i Fotboll,

Jag gillar Radio Bandit eller vad den nu egentligen heter ganska mycket i jämförelse med andra reklamradiostationer, visserligen endast på grund av musikvalet i övrigt så är det ju samma skit och inget man står ut med nån längre period. 50% av tiden ägnas åt reklam därefter så spelar man musik och tar emot samtal från lyssnare.


Som motvikt till det, om jag förstått det rätt, ganska populära ”Vakna med the Voice” så har nu Bandit startat ett tv-program på TV6 som heter Rivstart. Ett rejält käckt namn men förebilden för detta är den gamla Nilecity legenden Weiron i Ottans programkoncept. Här har man klämt in tre Weirons (2 män och en kvinna så det är jämlikt) och här gäller det att prata snabbt. Garva åt sina egna skämt och fullkomligt strunta i vad andra säger. Dialogen går istället till på det viset att man ställer en fråga som någon är på väg att svara på men då snabbar man på och svara själv på den. Kul?


Självklart så är alla gäster från Göteborg med omnejd, annars sjunker käckhetsnivån, vilket ju inte får ske. Peter Wahlbeck fick faktiskt vara med, hallänning som han är, men det var nog ett undantag. Denna soppa toppar man med en tokrolig lek som heter ”var är degen”. Låter det skoj? Det fungerar så att man har fotograferat en jäsande deg som man sedan klipper in på ett kort på någon plats i världen. Görkul. Det ser ju hur tokigt som helst ut när det står en deg på en strand.


Okej jag ska villigt erkänna jag förstår inte vad det är som är så kul, men det kanske är så att en Stockholmare inte ska förstå den här typen av humor. Det kanske är som när man drar skämt om svarta på klanmötena, rätt internt, men alla fattar. Hur som helst så trodde jag faktiskt att Weiron i Ottan var på skoj. Att marknaden eller kommersiellt media anammar en 20 år gammal sketch och gör den till ett riktigt TV program är ju…skoj? Eller är det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela