King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

VEM VINNER VM?

Publicerad 2010-06-12 00:12:56 i Fotboll,

Ja om ni inte visste det så kommer jag alldeles strax att berätta detta. Efter en hård analys och lite trixande med saker och ting, med olika lottningar så har jag svaret, men låt mig först betänka ett par saker.

 

Varför lottar man inte slutspelet för? Det vill säga att man lottar tvåorna mot ettorna givetvis. Då slipper man läggmatcher om obekväma resultat skulle uppstå. Vem minns inte hur Danmark spöade Fritzarna i VM -86 för att vinna gruppen och sedan åka på stryk av Ryssarna i åttondelen medan Fritzarna cruisade mot Marocko eller nåt sånt. Okej jag fattar att det har att göra med rankingen och att de högst rankade ska ha möjlighet att mötas i en final men ändå? Det skulle bli ett rätt spännande moment.

 

 

Kollade i Aftonbladet idag och de hade ett sånt där VM tips där man förutspådde vinnare, skyttekung, floppar och lite annat. Tyvärr så jobbade inte någon fotbollskunnig kvinna på redaktionen så det var bara män som hade åsikter. Bra jobbat 2010. En döskalle påstod till och med att Sydafrika var en av favoriterna att gå vidare från gruppen. Jajaja som Veronica Maggio skulle sagt. Förvånansvärt många tror att Spanien ska vinna VM, det kommer inte att ske. Det laget har sett sina bästa dagar. Dessutom så är det fel att kalla Dödens Grupp för Dödens Grupp. Portugal är over da hill och kommer inte att nudda Elefanterna och Brassarna.

 

Som det ser ut nu så kommer vi få en repris på 1978 års final mellan Holland och Argentina men den här gången vinner Holland, de har ju trots allt halv hemmaplan. Många boer kommer att heja på dom vilket kommer att vara avgörande. 2-1 blir det ifall ni undrade. England kommer att vara på topp. Rio Ferdinand blev skadad vilket är ett plus för då kan man köra med Ledley King (coolt namn) och John Terry istället.

 

 

 

Medaljörerna:

1.      Holland

2.      Argentina

3.      England

 

 

Skyttekung: Wayne Rooney. Totalt utvilad efter skada och innan dess elektrisk som det kärnkraftsverk han är. Formen är tillbaka det visade han i sista träningsmatchen där han skrek fuck så många gånger att domaren nästan visade ut honom.

VM:s Kung: Wesley Snijder. En liten risk att han tappar formen efter en månads uppehåll ska sägas. Alla andra säger Messi, men jag tyckte nog att han gick ner i form mot slutet av säsongen så tyvärr. Vi minns förra VM när Christiano Ronaldo skulle bära upp Portugal, det gick inte. För ung. För orutinerad.

 

Skrällen: Förutom Holland som nästan ingen tipper som vinnare, så tror jag att både USA och Chile går vidare från gruppspelet, vilket får anses som skrällar. Den stora skrällen kommer dock att vara Danmark som kommer till kvartsfinal där de får vika sig mot Spanien. Det smörrebrödsälskande folket kommer givetvis att kunna bada i fontänerna (om de har uppfunnit några) eftersom det är klart bättre än vad som förväntats av dom. När de kommer hem så väntar Sanne Salmonsen och Bröderna Olsson på dom på Ströget med någon av sina vämjeliga slagdängor.

Floppen: Många floppar blir det, men Portugal åker redan i gruppen till förmån för Sydkorea. Att Frankrike och Italien åker redan i åttondelen kanske är överraskande men det är faktiskt sant. Tysklands utträde redan i kvarten kanske anses som en flopp i hemlandet men det beror nog mer på att det tyska folket alltid drömmer om världsherravälde.

 

Svennis: Går vidare från gruppspelet men får stryk av Spanien i första slutspelsmatchen.

 

Lagerbäck: Åker ut i gruppspelet eftersom Sydkorea blir för svåra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela