King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Söndagkväll

Publicerad 2010-06-27 19:16:04 i Fotboll,

Det är lite småsegt söndagen efter midsommar, livet går liksom inte i samma hastighet som vanligt. Gör en mexikanare och sätter mig på verandan och tar en kaffe och en Bowmore, spelar lite slentrianmässiga sommarlåtar. Inget bra egentligen, men liksom klassiskt.

 

Efter holmgången mellan England och Tyskland så är man lätt mör. Stuart Baxter satte fingret på det hela när han sa att man emellan matcherna glömmer bort att det är just så här det är i matcherna lagen emellan. En hejdlös satsning, offensiv fotboll och dramatik till hundra procent. Helt solklart fick engelsmännen en påse bortdömd vid ställningen 1-2, vilket ju var taskigt. Man frågar sig vad det är för mörka krafter som jobbar emot målkameror? Eller vilka mörka krafter som gör att en linjeman missar en boll som är en meter innanför linjen? Alltså en linjeman har två uppgifter: Kolla offside och att kolla vem som rörde bollen sist före inkast. Vid båda tillfällena så ska de göra ett tecken med flaggan. Svårare än så är det inte. Linjemän kallas dessutom för assisterande domare numera, för min del så är detta obefogat och man kan med gott samvete fortsätta att kalla dom stinsjävlar.

 

Generellt sett så är nivån på domarna i detta världsmästerskap undermålig. Trots att det inte är årstid för det så beter de sig oftast som tomtar eller i vissa fall som tomtenissar. Inget ont om Tomten, men fotboll ska han inte döma.

 

Oavsett domarinsatsen så var den en sjukt bra match och jag rejektade faktiskt Hammarbymatchen direkt efter. Åtminstone ett tag till det är ju två halvlekar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela