King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Basketball Diaries

Publicerad 2010-07-10 17:13:11 i Musik,

En av mina absoluta favoritböcker är The Baskeball Diaries av Jim Caroll. En självbiografisk bok om en pojkes liv i New York. Han är basketstjärnan i skollaget men lever dubbelliv  i en värld av heroin och prostitution. Caroll slog igenom i punkeran tillsammans med Pattis Smith men är ju inte tillnärmelsevis lika känd.
Filmen med samma namn med DiCaprio och Mark Wahlberg är en rätt hyfsad sammanställning av boken med manus och musik av Jim Caroll ( ja alla hade ju ett band på den tiden) men i Sverige har man valt att kalla den Streets of New York. Är Basketball Diaries för svårt att förstå? Är Baskebolldagboken ett bättre namn? OM man promt ska ha ett engelskt namn på en film så borde man väl låta ursprungstiteln stå kvar. Fin kommentar i filmen är i alla fall när Jims kompis vill att han ska gå till prästen och prata ut: "Jag skulle inte ens fråga dom kuksugarna om en vägbeskrivning."
Köp Jim Carolls Catholic Boy och lyssna på Day and Night skivan är klart skön och väldigt 1980 om man så säger. Jim Caroll avled förra hösten endast 60 år gammal av en hjärtattack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela