King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Route One – Sveriges ledande fotbollsmagasin

Publicerad 2010-01-07 23:52:10 i Fotboll,

Är man direkt trött på att läsa den svenska versionen av 4-4-2, vilket man blir rätt fort eftersom den är så jävla urvattnad att man blir förbannad. Svenska tidningsbutiker blir jättesugna så fort de ser en svensk variant på denna utländska och utmärkta publikation att de genast tar bort den engelska publikationen. Det trista med den svenska 4-4-2 är att den inte överför den själ som den brittiska varianten har. Där så lallar man inte bort det otroligt viktiga problemen som Swindon Town har. Man missar inte ifall Crewe Alexandras ytterback har problem med skenbenen. Svenska 4-4-2 gör det enda raka man visar bilder på Zlatan, eller någon annan svensk som spelar som proffs och man följer i princip enbart klubbar på toppnivå. De få sidor som ägnas åt lagen i division 1 är få. De sidor som ägnas åt lag under division 1 är noll. Redaktionen verkar ha fullt med att översätta. Varför är svenska fotbollsmedia så livrädda för att skriva om fotboll på gräsrotsnivå. Det är ju där vi befinner oss. Våra topplag kan ju knappt mäta sig med lag från Albanien längre, så varför inte våga skriva om IFK Skövdes nyförvärv inför nästa års division 4? Troligtvis så är det väl så att man saknar journalister som orkar skriva om detta? Men går man igång på bilder på Zlatan för femtisjunde gången så är valet klart.



Om vi går ett steg framåt så hamnar vi hemma hos Offside som faktiskt gör en del bra reportage och har dessutom den humor som krävs för att framställa ett bra magasin. Tyvärr så går man ofta bort sig i tradiga reportage om Den där killen i Kalmar som alltid är så snacksugen. Dessutom så är formatet förkastligt. Vem fan vill ha en lite bok i fickan? Det sabbar ju alla bra bilder. Däremot så är pappret jävligt snyggt.



Route One är något som har de tidigare nämnda tidningarna saknar. Stil och klass. Visserligen så är det ett renodlat retromagasin men bilderna och journalistiken slår de båda storebröderna med hästlängder. Det är som att få en god mumsig bakelse inkörd i käften. Föregångaren Stopper var makalöst bra den också. Jag försökte köpa den av ägaren men de sex miljonerna han begärde var lite för mycket.



Så gör så här läs skittidningarna på biblioteket och skaffa en prenumeration på Route One så att denna kulturbärare får leva vidare. Om man jämför tidningarna med musik så är 4-4-2 Kicki Danielsson (fullständigt pinsam), Offside får vara Kent-Vi försöker vara bra fast vi är totalt kassa ändå medan Route One är Bruket som inte tar skit av någon.



Lyssna gärna på Bruket och deras fantastiska Sthlm Kallar. Jag tror ärligt och uppriktigt att Route One kan få Rosenbad att brinna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela