King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Conference League Round Up

Publicerad 2010-08-30 23:37:23 i Fotboll,

Dagens matcher i Conference gav lite udda resultat. AFC Wimbledon som rest sig som en fågel fenix genom ligasystemet förlorade sina första poäng då man spelade oavgjort mot nykomlingarna Newport County. County som gick i konkurs för en sisådär 20 år sedan har tagit sig igenom ligasystemet på ett mer beskedligt sätt och var det första lag som tog poäng emot Wimbledon i år. Publiksiffran 3800 talar för sig själv.

Grimby Town tog sin första hemmaseger på Blundell Park då man vände ett underläge till 2-1 seger. Båda målen av Alan Conell.

Mansfield Town blev nya serieledare då man inför 1200 åskådare slog tillbaka Altrincham med hela 4-0 på bortaplan. Även Walesiska Wrexham tog en meriterande bortaseger då man spöade nykomlingarna Bath City på Twenton Park. Wrexham som är ett lag som borde vara med i toppen kom nu upp och fick lite andrum.

Cambridge United tog årets första seger då man hemma på Trade Recruitment Stadium slog Eastbourne Borough med 2-0.

En riktigt holmgång ägde rum på Broadfield Stadium där Crawley Town slog Forest Green Rovers med 1-0. Inte mindre än fyra röda delades ut innan Rovers fick en straff i 73:e minuten, som de dessvärre missade. Minuten senare fick hemmalaget straff och den satte Matthew Tubbs säkert vilket gjorde att Crawley hänger med i toppen, på samma poäng som Wimbledon och Mansfield Town.

Nykomlingarna Fleetwood Town tog sin tredje seger och hänger på i ligatoppen då de tog en meriterande 2-0 seger mot York City inför dryga 2000 åskådare. Betänk att det bara var några år sedan som Town spelade inför 500 personer, men de verkar trivas i The Conference och spelar kanske så här i början lite över sin förmåga.

Kidderminster Harriers lyckades ordna oavgjort hemma på Aggborough Stadium med en kvittering i 90:e minuten, mot Tamworth, trots underläge två gånger.

Luton Town tappade återigen poäng hemma på Kenilworth Road då man kryssade mot bortasvaga Hayes & Yeading. Målskytten Andy Drury lyckades dessutom att bli utvisad i slutet av matchen. 6 300 åskådare är ju rätt hyggligt dock, tror inte så många av dessa var nöjda.

Crewespelaren Ashley Westwood gav Rushden & Diamonds tre välbehövliga poäng med sitt mål, då de lite oväntat besegrade Kettering Town på bortaplan. Trist bara att Westwood spelar för Kettering.  2 300 åskådare på en måndagkväll är däremot en toppensiffra i division fem.