King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Tidernas Fotbollsspelare – Phil Parkes, Queens Park Rangers, West Ham

Publicerad 2009-12-28 12:54:16 i Tidernas Fotbollsspelare,

Startade sin karriär i Walsall och gjorde ungefär 100 matcher där innan han flyttade till London för den hiskeliga summan £15 000 och debuterade för klubben 1970. Detta var vad man kan kalla QPR´s golden years då man gick till kvartsfinal i FA-cupen och kom tvåa i ligan efter suveräna Liverpool FC. Han gjorde 406 matcher för QPR och såldes 1979 för

£500 000, vilket var världsrekord för en målvakt på den tiden. I West Ham United så spelade han ytterligare tio säsonger och blev 2003 vald till deras bäste målvakt genom tiderna. 1980 vann Parkes sin enda pokal, okej han kanske fick nån när han spelade i något pojklag, då West Ham slog Arsenal med 1-0 i FA-cupfinalen. 1990 gick han till Ipswich Town där han spelade 3 matcher och sedermera satsade på en coaching karriär. Parkes landslagskarriär överskuggades av den suveräne Ray Clemence men även av det faktum att han blev lovad att spela andra halvlek i en match mot Wales 1976. Don Revie höll inte sitt löfte och Parkes åkte hem och valde att aldrig mer spela för landslaget, så det är inte bara Zlatan som nobbar landslaget.

 

Vi kommer naturligtvis bäst ihåg honom från Tipsextra där hans väldiga hårman och biffiga mustasch gav oss många glada minnen. Som ni ser på bilden så körde Parkes även utan handskar vilket ju alltid är praktiskt när man spelar fotboll på vintern i några minusgrader, man får ju lite bättre känsla då.

 

Parkes hade även en namne som var tre år alder än honom som också stod i mål för Wolverhampton Wanderers, även dom från Black Country. Vilket förklarar min förvirring som tonåring, när jag såg att Parkes endera dagen spela för Vancouver Whitecaps och nästa i QPR.

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela