King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Tidernas Fotbollsspelare - Bob Latchford, Everton FC

Publicerad 2009-12-29 01:21:28 i Tidernas Fotbollsspelare,

En komplett fotbollsspelare som trots sin storlek även var snabb. Tror att man som 60-talist väl kommer ihåg hans tre mål i Evertons 6-0 vinst en vintrig lördageftermiddag.

 

Latchford startade sin karriär i Birmingham City där han gjorde 160 matcher (68 mål) innan Everton slog det engelska transferrekordet då man köpte honom för £350 000, det ska tilläggas att Howard Kendall och Archie Styles gick till Birmingham som en del av affären.

 

Under sin tid i Everton var han lagets bäste målskytt sex år på raken och säsongen 77-78 gjorde han 30 mål. Latchford ansågs som en av Englands absolut vassaste forwards under mitten av 70-talet och han gjorde även hela 12 landskamper (5 mål). Undrar vem som spelade istället? Sammantaget så gjorde han 138 mål på 268 matcher i Everton.

 

1981 signade han 31 år gammal för nyuppflyttade Swansea City och gjorde ett hattrick i debuten, i en 5-1 vinst mot Leeds United. Swansea slutade 6:a i högsta divisionen det året, och klubben hade gått rakt igenom divisionerna ledda av Liverpoollegenden John Toshack. Big-Bob gjorde 35 mål på 87 matcher för klubben.

 

Säsongen 1984 så spelade han för NAC Breda och gjorde 13 mål på 16 matcher, men längtan hem blev för stor och han flyttade snart hem till Coventry City.

 

De sista åren spelade han i Lincoln City och Newport County för att slutligen avsluta karriären 37 år gammal i Walesiska Merthyr Tydfil.

 

Numera bor han i Tyskland med sin familj men gör regelbundna besök för att tala på välgörenhetsmiddagar och som skribent på Evertons hemsida.

 

På bilden ses Latchford leka med en alldeles fräsch Mitre boll, något som jag önskade mig i födelsedagspresent i 6 år på raken, men aldrig fick. De kraftiga polisongerna önskade jag mig aldrig men de fick jag ändå. Man kan även se att han enbart har 6 dobbar på skorna något som vi som spelade boll på 70 talet tyckte var alldeles tillräckligt innan materialspelarna tog över.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela