King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Sandy En Superorkan

Publicerad 2012-10-30 11:37:33 i Allmänt,

Det är inte helt klart vad det är som gör saker till super. Vi har ju tidigare varit med om det nya Supervädret, det nya superlaget, den nya superbilen och nu har vi alltså drabbats av en superorkan. Varför kommer då en orkan (eller en superorkan) till USAs östkust, en del skyller på att det kan ha att göra med miljöförstöring och klimatförändring, men så är det givetvis inte. Tidigare så har ju Mitt Romney berättat för oss att det inte finns några bevis för att klimatförändringar ska ha något att göra med koldioxidföroreningar, men nu får vi ytterligare ett, och ett betydligt bättre bevis på vad detta beror på. Romney är visserligen mormon, men full koll verkar han inte ha. Det har däremot John McTernan. Skälet till att det kommer en superorkan är givetvis bögarnas fel. "Gud kommer att förstöra USA på grund av deras homosexuella agenda."
 
Ett annat bevis på detta är att orkanen kommer 21 år efter det som i staterna kallas The Perfect Storm och eftersom 3 är ett viktigt nummer för gud så är det här ett tecken. 21 blir om man delar det med 7 just 3. Behövs det fler bevis? Ring Åke i så fall.
 
 

Passande Maskot

Publicerad 2012-10-30 08:43:25 i Allmänt,

I flera år så har jag hört folk omkring mig påpeka att det är väldigt rafflande att följa Tour de France på TV och något för riktiga finsmakare. Själv har jag enbart tyckt att, även fast jag gillar att cykla själv, så är det en sport som är så sönderdopad att den är svår att ta på allvar. Det är dock oftast vi som inte är så insatta som påstår att den är sönderdopad, förstå-sig- påarna säger som brukligt är att det är en liten klick. Tyvärr så är det totalt fel och nu när även kämpen, idolen, den hederlige Lance Armstrong åkt dit både för langning och användning så kan man väl bara säga godnatt. Jag vet inte om det är på grund av detta som Internationella Cykelförbundet har valt Pinocchio som maskot för VM i Florens nästa år. Hur som helst så är det ju väldigt passande och Pinocchio har ju inte varit poppis på rätt länge nu, mest figurerat i en del tveksamma vuxenfilmsproduktioner.
 
BP klart för  fotbollsallsvenskan. Redaktionen gratulerar till att ytterligare ett lag med konstgräs men utan publik spelar i högsta serien nästa år.
 
I krisens tider så gör kungen det enda rätta och uppträder som en monark utan makt. Han stöder både Alliansen och De Röd Gröna i sitt arbete. Dels så är han vår överlägset största bidragstagare, dels så jobbar han hårt på den så kallade marknaden (och då pratar vi inte Kiviks) där han på tio år lyckats tjäna 134 miljoner. Och så säger en del att CG är bakom flötet.
Stormen Sandy drar in och man evakuerar i USAs östkuststäder i parti och minut. Jag är dock mest intresserad av vilka de är som stannar kvar och varför. När borgmästaren ber alla att flytta för att vattenlinjen kommer att stiga med fyra meter så skulle i alla fall jag ha åkt någon annanstans, men det finns alltid någon som stannar kvar. i New Orleans var det Fats Domino, men jag fick aldrig något riktigt skäl till varför. Är du en av dem som beslöt dig för att gå ut i skogen och hugga träd under Gudruns härjningar, hör av dig.
 
NHL och deras löneförhandlingar är inte det årets största jönseri? Håller med Obama, skärp till er det finns massor av vanligt folk som stödjer och har stött er och de kallas fans. Se till att komma överens och sätt igång och spela.

Wag The Dog

Publicerad 2012-10-17 09:49:19 i Allmänt,

Lars Nyberg är en smart rackare, att han först var lite tystlåten och inte ville svara på frågor då det uppdagades att man mutat presidenten i Uzbekistan, för att hjälpa den korrupta diktatorn och själva tjäna pengar, var smart. Ingen på Telia Sonera har egentligen sagt något om hur eller vad som har skett.Kanske är det därför som Telia Sonera förra året la ner 37 miljoner på hans pensionsavtal, som han givetvis får ut även hom han får sparken för mutbrott.
 
 
Att man inte heller vill redogöra för varför man betalat 4,2 miljarder till Raj Bahadur Sing, som är make till Nepalesiske kungens dotter vill man helst ligga lågt med också, och meddelar att Veckans Affärers avslöjande är fel. Det brukar räcka numera men kanske inte den här gången.
 
Så är det därför som Lars Nyberg gör som Stanley Motts? Presidenten, spelad av Dustin Hoffman, startar ett krig för att dölja sin politiska inkompetens och höja sina väljarsiffror, Nyberg går ut då ut och sparkar 2000 personer med motivering att det är låg tillväxt i mobilbranschen.För en bransch utan tillväxt så måste ändå 6612 miljoner i vinst anses som rätt okej.
"Det finns inget bättre verktyg för demokrati och yttrandefrihet än mobiltelefoni, det tror jag alla är överens om." Säger Lars Nyberg om sitt och företagets operationer bland korupta diktaturer och man har nu fått korn på Burma, som är en diktatur som det verkar finnas möjligheter i. 
 
Att det skulle vara en rökridå på riktigt är faktiskt inte helt omöjligt och att Lars är den slugaste företagsledaren i Sverige. Givetvis så kommer han att kunna plocka ut sina enorma pensionspengar och köpa en ö någonstans i söderhavet och ta det lugnt resten av livet, troligen innan årets slut.
 
Att han inleder presskonferensen, där för övrigt sändningen bröts efter någon minut, vilket ju alltid är roande när det handlar mobilföretag, att berätta om att han inte tänker ta några frågor angående verksamheten i diktaturerna i centralasien. Att han sedan pratar i närmare tre minuter om hur mycket gott som Telia gör i diktaturerna gör att man blir misstänksam om skälet till presskonferensen. 
 
Visst är det cyniskt att påstå att man sparkar folk för att slippa frågor om mutbrott men det är inte någon omöjlighet. 

Bosse & Rasismen

Publicerad 2012-10-13 11:21:00 i Allmänt,

Det var en väldigt bra debattartikel i DN idag, skriven av forskaren Carl-Gustaf Scott, angående Bosse Hanssons rasistiska uttalanden i radion härom dagen. 
 
http://www.dn.se/debatt/bosse-hanssons-rasistiska-ord-bekraftar-bara-etablerad-praxis
 
Artikeln sätter fingret på ett par mycket intressanta punkter. Dels att det ofta är den utpekade rasisten/den som fällt de rasistiska uttalandet som berättar att det där är inte alls menat som rasism. För en helt vanlig svensk som exempelvis Martin Mutumba från Stockholm anses nog det som stötande eftersom han i det här sammanhanget då slås samman med ett antal personer från ett helt annat kulturellt arv. Karikari tror jag exempelvis är från Ghana och det är långt ifrån saker som Systembolag, lappskojs i skolan och gemensamm städdagar. 
 
En annan sak som nästan upprörde mig mer var när Bosses gamla fina kompisar kom till undsättning och berättade att det bara var en storm i ett vattenglas eller att Bosse minsann inte är rasist det där är bara något han säger för att han håller på AIK och blir engagerad. Kanske är det dags att göra sig av med folk som Hegerfors, Zackrisson och Oldsberg när vi ändå är på gång? Det vore ju ett fantastiskt smart drag av TV ledningen i så fall, för om man offentligt står upp för den här trångsynt åsikten så ska man nog inte ha en position där man har möjlighet att vädra sina rasistiska åsikter.
 
Nej jag säger inte att det andra reportrarna är rasister bara för de stöttar Bosse, men det är säkert inte de som säger till honom på fester och annat när han börjar snacka om svartingar, att nu får det vara bra, det är inte okej att tala på ett så nedlåtande sätt om personer från andra länder.
 
Det slår mig också att väldigt många faktiskt anser att det är helt okej att kalla folk för svartingar, det är det inte, och det är inte jämförbart med att kalla några bönder för att de kommer från landet. Det skulle ha varit klädsamt ifal någon hade intervjuat de som Bosse kallade svartingar i SvT. Det hade varit intressant att se David Fjäll intervjua Bosse Hansson i det ämnet. Det hade kunnat blivit en av de mer substansfyllda TV-snuttarna den här veckan. 
 
David Fjäll skrev så här på Twitter: Bosse Hansson är toppen på ett isberg, tyvärr. Det är allt jag har att säga i det ämnet.
 
 

Fredagstanke

Publicerad 2012-10-12 17:45:25 i Allmänt,

Ibland upptäcker man förbluffande saker. Att den gamle hjälten Willy DeVille exempelvis var gift med den gamle charmören Sture Lagervalls dotter. Tyckte alltid att Sture var lite creepy och inte så sällan rätt otrevlig typ, i sina filmer alltså.
 
 
 

Vad Fan Händer?

Publicerad 2012-10-11 13:04:39 i Allmänt,

Normala dagar har jag nästan exakt lika många besökare, give or take a few, så vad i helvete hände igår? När den fyrdubblades? Någon som vet? Givetvis så kan det vara så att det är Svenska Akademin som varit inne, för de ska ju dela ut pris idag och kanske är det så att jag är den förste obskyre bloggaren som får priset.

GW Persson förordade John LeCarre, jag förordar Cobran. Efter som min anonymitet ska leva vidare så kan ni, trogna läsare få möjlighet att hämta priset i mitt ställe, käka middag med vår sexglade monark och hans plastikopererade fru. Dessutom så får du säkert en möjlighet att hälsa på vår Führer eller i alla fall Pastor Hägglund, för han brukar alltid hålla sig framme när det bjuds gratis mat.

Fotbollens Magi

Publicerad 2012-10-05 22:27:50 i Fotboll,

Cobran kommer fortsättningsvis att publicera sina alster angående fotboll, arenaporr och sådant som har med sport (läs fotboll) på ett annat ställe. I ett försök att renodla sina tankar så har bloggen Fotbollens Magi - Fotboll I De Lägre Divisionerna startats och på den här sidan kommer fortsättningsvis enbart den vanliga vänsterpropagandan och de konspirationsteorier som produceras.
 
Men hav förtröstan Cobran kommer fortfarande vara Rösten Från Mosquito Valley, det enda som sker är att idrotten flyttas till en annan sida.
 
Adressen till den nya sidan är:
http://fotbollensmagi.wordpress.com/

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela