King Cobra

King Cobra - Rösten Från Mosquito Valley

Wag The Dog

Publicerad 2012-10-17 09:49:19 i Allmänt,

Lars Nyberg är en smart rackare, att han först var lite tystlåten och inte ville svara på frågor då det uppdagades att man mutat presidenten i Uzbekistan, för att hjälpa den korrupta diktatorn och själva tjäna pengar, var smart. Ingen på Telia Sonera har egentligen sagt något om hur eller vad som har skett.Kanske är det därför som Telia Sonera förra året la ner 37 miljoner på hans pensionsavtal, som han givetvis får ut även hom han får sparken för mutbrott.
 
 
Att man inte heller vill redogöra för varför man betalat 4,2 miljarder till Raj Bahadur Sing, som är make till Nepalesiske kungens dotter vill man helst ligga lågt med också, och meddelar att Veckans Affärers avslöjande är fel. Det brukar räcka numera men kanske inte den här gången.
 
Så är det därför som Lars Nyberg gör som Stanley Motts? Presidenten, spelad av Dustin Hoffman, startar ett krig för att dölja sin politiska inkompetens och höja sina väljarsiffror, Nyberg går ut då ut och sparkar 2000 personer med motivering att det är låg tillväxt i mobilbranschen.För en bransch utan tillväxt så måste ändå 6612 miljoner i vinst anses som rätt okej.
"Det finns inget bättre verktyg för demokrati och yttrandefrihet än mobiltelefoni, det tror jag alla är överens om." Säger Lars Nyberg om sitt och företagets operationer bland korupta diktaturer och man har nu fått korn på Burma, som är en diktatur som det verkar finnas möjligheter i. 
 
Att det skulle vara en rökridå på riktigt är faktiskt inte helt omöjligt och att Lars är den slugaste företagsledaren i Sverige. Givetvis så kommer han att kunna plocka ut sina enorma pensionspengar och köpa en ö någonstans i söderhavet och ta det lugnt resten av livet, troligen innan årets slut.
 
Att han inleder presskonferensen, där för övrigt sändningen bröts efter någon minut, vilket ju alltid är roande när det handlar mobilföretag, att berätta om att han inte tänker ta några frågor angående verksamheten i diktaturerna i centralasien. Att han sedan pratar i närmare tre minuter om hur mycket gott som Telia gör i diktaturerna gör att man blir misstänksam om skälet till presskonferensen. 
 
Visst är det cyniskt att påstå att man sparkar folk för att slippa frågor om mutbrott men det är inte någon omöjlighet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela